On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 2 607 Ft
2607Ft
2607
Ft
AKCIÓ!
 

ARNO alumínium F4 hosszúcímes bejárati ajtókilincs cilindervédővel

12 410 Ft

ARNO alumínium F4 hosszúcímes bejárati ajtókilincs cilindervédővel, hosszúcímes kilincs-kilincs, alumínium f4, modern, anyag: alumínum, gyártó: maestro

Törlés
Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség Kedvezmény Discounted price
5 - 9 5% 12 410 Ft
10 + 7% 12 410 Ft
 

Leírás

ARNO alumínium F4 hosszúcímes bejárati ajtókilincs cilindervédővel jellemzői

Maestro Arno alumínium biztosági kilincsgarnitúra Alu F4 felülettel. Kívülről nem oldható, csak belülről szerelhető, átmenő csavarral. Belső acélpajzzsal szerelve. MABISZ minősítéssel rendelkezik.

  • Zártípus: PZ zár (cilinderes)
  • Szín: Alumínium F4
  • Kilincstengely-zártengely távolság: 70 mm, 90 mm, 92 mm
  • Kivitel: Hosszúcímes kilincs-kilincs
  • Stílus: Modern
  • Anyag: Alumínum
  • Gyártó: Maestro

Figyelem!

Rendeléskor ügyeljen a helyes méret megadására, mert rossz méretű kilincs rendelése esetén, csak a lyukasztás nélküli (BLIND), az 55 mm-es és a 90 mm-es lyuktávolságú kilincset tudjuk kicserélni! Az ettől eltérő lyuktávolságú megrendeléseket BLIND termékből készítjük a vevő kérésére, így ezekre az egyedi termékekre nem érvényesíthető a 14 naptári napos indoklás nélküli elállási jog.

Kilincstengely és a kulcsluk közti távolság meghatározása

Hosszúcímes kilincsgarnitúra esetén fontos paraméter a kilincstengely és kulcslyuk közötti távolság. A paraméter meghatározását az ajtólapban található zártest határozza meg. Az alábbi rajz segítséget nyújt a méretvételezésben.

kilincstengely zártengely távolsága

Gyakran előforduló méretek: 90 mm, 92 mm, 72 mm

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

  • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
  • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
  • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók hosszúcímes kilincsekhez (Maestro, Fimet):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Zártípus

PZ zár (cilinderes)

Kilincstengely-zártengely távolság

70 mm, 90 mm, 92 mm

Szín

Alumínium F4

Kivitel

Hosszúcímes kilincs-kilincs

Stílus

Modern

Anyag

Alumínum

Gyártó

Maestro

Termékcsoport

Hosszúcímes bejárati kilincsek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ARNO alumínium F4 hosszúcímes bejárati ajtókilincs cilindervédővel” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük