Fiókrendszerek: optimális helykihasználás a konyhában!

Problémát jelent, hogy nincs elég hely a konyhaszekrényben, nem férnek el a szükséges felszerelések a polcokon? Ennek bizony a rossz a helykihasználás az oka. Fiókrendszerek segítségével optimálisabb tárolást biztosítunk a bútorokban, és használatukkal kényelmesen hozzáférünk mindenhez.

A frontkihúzású rendszerek az ajtókkal egy síkban vannak és látszódnak, az ajtó vagy külső fiók kinyitásával, kihúzásával pedig a belső fiókok használhatóak. Működésük szerint megkülönböztetünk normál működésű vagyis nem csillapítós rendszereket, csillapítós vagyis fékezős fiókokat, illetve push-open működésű fiókrendszereket.

Fiókrendszerek
Fiókrendszerek

A nem csillapítós fiókban nincsen fékező mechanika, a fiók betolásával egyenesen a szekrénytesthez csapódik.

A csillapítós fiók gyárilag rendelkezik fékező mechanikával, mely megfogja a fiókot a még a becsapódás előtt és halkan a szekrénytesthez húzza. Esztétikus és praktikus vasalat, egyre népszerűbb funkcionális alapfelszereltség a modern konyhákban. A fiókok magassága különböző lehet.  A fiókkáva magassága a standard 86mm magasságtól felfelé növelhető. A fékezős rendszereknél plusz korlátok, rudak, oldalfalak használatával növelhető a magasság. A plusz oldalfalak készülhetnek fémből, üvegből, sőt kárpitos oldalfallal is.

A modern, minimál élettérbútorok fiókrendszere a push-open típusú. Nem igényel fogantyút a fiók, ugyanis nyomásra nyílik. Foganytúk használatát nem igényli, hiszen nyomásra nyílik. Kivitelében fékezős rendszerek is szerelhetőek.

Jusson elegendő hely minden minden konyhai eszköznek megfelelő fiókrendszerek segítségével!

További információkért látogassa meg Facebook oldalunkat is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük