Lambéria (Lucfenyő)

2 400 Ft4 210 Ft

Mennyiségi egység: m² (csappal mért szélességgel számolt), Minőség: A, AB, B-osztály, Nedvességtartalom: 14+-2%., Felület: gyalult, Anyag: luc vagy borovi

Törlés
Cikkszám: LMB4000LPAR Kategória: Címkék: , ,
 

Leírás

Jellemzők

 • Mennyiségi egység: m² (csappal mért szélességgel számolt)
 • Fafaj: Lucfenyő
 • Minőség: A, AB, B-osztály
 • Minőséget ált. meghatározó szabvány:
  • ERDÉRT lambéria szabvány A és AB minőségre
  • ERDÉRT lambéria szabvány B és C minőségre
 • Felület: gyalult
 • Nedvességtartalom: 14 ± 2%

Fafaj és felhasználási javaslat

 • Luc: Belső fal, vagy mennyezet burkolására
 • Borovi vagy vörös fenyő: Külső felületekhez, homlokzatokhoz

Kilenc érv, amiért érdemes a lambériánkat választani

 1. Lambériáinkat magas minőségű északi és ukrán alapanyagból készülnek
 2. Külső és belső burkolásra kiválóan alkalmasak
 3. Káros anyag kibocsátás mentes, felhasználása környezetkímélő
 4. Dekoratív, esztétikus, környezetének kellemes hangulatot ad
 5. Egyszerűen felhasználható (lerakható)
 6. Csiszolással egyenértékű felület
 7. Bútorgyártás alapanyagaként is hasznosítható
 8. Szabvány szerinti méretezés (csappal mérve)
 9. Felület könnyen kezelhető (lakkozás, festés, pácolás)

Gyalult termék gyártás a fűrészüzemében:

Évi 1,1 millió m2 késztermék gyártására alkalmas gyaluüzemben, WEINIG 8 fejes Hydromat automata gyalugépen, modern technológiával, fűrészüzemben gyártott alapanyagból minőségi termék készül. Megfelelő szárazságot a 9 db hagyományos és 2 vákumszárító, egyidejűleg 930 m3 kapacitású szárítókamrák biztosítják.
Termékeik elsősorban a hajópadló, a lambéria, és az íves faházborító; luc, borovi és vörös fenyő fafajokban. Burkoló elemeken túl nagyobb vevői megrendelés alapján bármilyen egyedi mintájú profil lécet, mindkét oldalon gyalult lambériát, négy oldalon gyalult különböző dimenziójú terméket is legyártanak.

Fóliacsomagolásuk a külső szennyeződéstől, kisebb mechanikai hatásoktól, sérülésektől védi az anyagot. A fóliatekercselésű kötegeket címkézzük, melyen feltüntetjük az áru jellemző adatait, vonalkódját.

Szerelési segédlet

Az alábbiakban felsorolt néhány lépéssel segíteni kívánunk munkájában és megkímélni Önt a felesleges kellemetlenségektől.

1. A lambériát párnafák segítségével illessze a falhoz, melyeket tetőlécből, 24-25 x 48-50 mm szelvényű, gyalult vagy finoman fűrészelt felületű, a lambériával azonos szárazságú faanyagból. A falon vízszintesen, egymástól 40-80 cm térközzel helyezzen el.

2. A rögzítést tiplivel és facsavarral végezze, 60 cm távolságonként. Nedves fal esetén a fal levegőztetésének érdekében, hagyjon távolságot a párnafák között, vagy függőlegesen elhelyezett távtartó lécekre rögzítse. Kiegészítő hő- vagy hangszigetelést jelent, ha a burkolat alá szigetelőanyagot is elhelyez el.

3. A párnafákat úgy kell felhelyezni, hogy a ráhelyezett lambéria tökéletesen egy síkban legyen. Amennyiben a fal nem egyenes, faékkel korrigálja a különbséget. Vízszintmérővel ellenőrizze munkáját.

4. A lambériázást a saroknál kezdje. Az első lambériát úgy helyezze el, hogy az tökéletesen függőeleges álljon. A lambéria párnafához történő rögzítéshez szeget, tűzőkapcsot vagy facsavart használhat.

5. Előnyösen használható a lambéria rögzítő lemez (fűl), melyet szeggel, illetve szegbeütővel erősíthet a lambéria hornyába és a párnafára, ezzel “láthatatlan” rögzítést tud elérni.

6. A lambéria darabokat merőlegesen úgy vágja méretre, hogy a mennyezettől és a padlótól hagyjon 5-10 mm-es távolságot, a szellőzés érdekében.

7. Amennyiben a lambéria rövidebb, mint a befedni kívánt fal függőleges mérete, kezdjen új lambéria csíkot, majd a fennmaradó darabbal folytassa a lambériázást a következő sorban. Mindig törekedjen arra, hogy az illesztések ne legyenek egy vonalban.

8. A maradék darabok felhasználását folytatva a következő sorban, az elrendezés ismétlődni fog minden negyedik sorban.

9. Az utolsó lambéria csíkot a szükséges méretnél 5-10 mm-el keskenyebbre vágja, az illesztés érdekében (ezt kellene a hosszanti vágást körfűrésszel is elvégezheti).

10. Ha a helyiség minden falát burkoljuk, akkor automatikusan átfedés keletkezik a külső és belső sarkoknál. A belső sarkoknál a léceket úgy is egymásra lehet engedni, hogy ne legyenek láthatók a zavaró vágott élek. A külső sarkokon ezeket az éleket élvédő lécekkel kell burkolni (pipaléc vagy “L” léc 2-3 x 2,5-5 cm).

11. Ajtók, ablakok szegéséhez pipalécet, a lambériázott fal és a padló találkozásánál saroklécet használhat (2-3 x 2-3 cm, sima, mintás vagy parketta szegélyléc formában). A sarkokban 45o-os vágással illessze a léceket.

12. Az elektromos elosztók dobozainak, konnektorok és kapcsolók nyílásainak harang vagy körfúróval készítsünk lyukat a burkolatban, és ebbe rögzítsük süllyesztve az elektromos szerelvényeket.

Megjegyzés:
A lambéria nedvessége jellemzően 14±2%. Külső burkoláshoz azonnal felhasználható, de számolni kell az időjárás (nedvesség, napsütés) okozta mozgásokkal. Belső burkolás esetén a vásárlást követően a fóliázott kötegből kibontott hajópadlót, lambériát szellősen, a burkolni kívánt helyiségbe kell elhelyezni és tárolni ott legalább 3-5 napon keresztül (borovi ill. vörösfenyő fafajoknál ez 10-12 nap is lehet), hogy átvehesse az ottani klímát – egyensúlyi fanedvességű állapotot (ideális az átlagos szobai környezet, a cca. 20Co-os hőmérséklet és 65 %-os páratartalom). Fontos, hogy a fal tiszta és száraz legyen.
A burkolat rögzítése után a felületet tetszés szerint kezelni kell: lakkozni, pácolni, olajozni-viaszolni, natúr vagy színes, fára kifejlesztett anyaggal. A tisztításnál a felületkezelő-anyag használati utasításait kell betartani.

További információk

Fafajta

Lucfenyő

Minőségi osztály

A-osztály, AB-osztály, B osztály

Vastagság

11 cm, 12,5 cm, 16 cm

Szélesség

116 mm, 146 mm, 96 mm

Hosszúság

4000 mm

Termékcsoport

Lambéria

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lambéria (Lucfenyő)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük