On Sale
Sale!
%
Off
22
Save 4 601 Ft
4601Ft
4601
Ft
AKCIÓ!
 

MANTOVA súrolt bronz hosszúcímes bejárati ajtókilincs

15 865 Ft

MANTOVA súrolt bronz hosszúcímes bejárati ajtókilincs, hosszúcímes kilincs-kilincs, súrolt bronz, modern, anyag: alumínum, gyártó: maestro

1-3 munkanap

Mennyiségi kedvezmény
Mennyiség Kedvezmény Discounted price
5 - 9 5% 15 865 Ft
10 + 7% 15 865 Ft
 

Leírás

MANTOVA súrolt bronz hosszúcímes bejárati ajtókilincs jellemzői

A Mantova egy keskenycímmel rendelkező bejárati ajtó kilincsgarnitúra mely rögzítési furatképe miatt szélesebb körben alkalmazható alternatíva az igényes bejárati ajtókra.

 • fokozott mechanikai védelem
 • kívülről oldhatatlan ajtócímet rögzítő csavarok
 • zár felfúrását megakadályozó edzett acél betét belső szerkezet
 • a cím furatképe megegyezik a piacon elterjedt aluminium bejárati kilincstípus furatképével, azzal csereszabatos, akár utólag is cserélhető
 • a kilincs-kilincs változat kilincsműködtetésű zárakkal is szerelhető, a kilincs fel is emelhető
  kilincscím nem tartalmaz rugó mechanikát, a kilincs fel is emelhető
 • egészen vastag, akár 110 mm vastagságú ajtókhoz is alkalmazható, amit a tartozékok (csavar, tengelyek) tesznek lehetővé
 • a tartozék csavarok a megfelelő méretre rövidíthetők, a menet roncsolása nélkül
 • lakkozott réz, bronz, fényes króm, matt króm, szatén nikkel (inox jellegű) felületekben
 • a lakkozott réz, bronz és szatén nikkel felületek a szokásosnál vastagabb és erősebb lakkozást kapnak, hogy jobban ellenálljanak a kopásnak és az időjárásváltozásnak

Maestro Montva biztonsági kilincsgarnitúra a Hoppe Tokyo kilincsgarnitúrával megegyező furatávokkal rendelkezik.

 • Zártípus: PZ zár (cilinderes)
 • Szín: Súrolt bronz
 • Kilincstengely-zártengely távolság: BLIND (lyukasztás nélkül)
 • Kivitel: Hosszúcímes kilincs-kilincs
 • Stílus: Modern
 • Anyag: Alumínum
 • Gyártó: Maestro

Figyelem!

Rendeléskor ügyeljen a helyes méret megadására, mert rossz méretű kilincs rendelése esetén, csak a lyukasztás nélküli (BLIND), az 55 mm-es és a 90 mm-es lyuktávolságú kilincset tudjuk kicserélni! Az ettől eltérő lyuktávolságú megrendeléseket BLIND termékből készítjük a vevő kérésére, így ezekre az egyedi termékekre nem érvényesíthető a 14 naptári napos indoklás nélküli elállási jog.

Kilincstengely és a kulcsluk közti távolság meghatározása

Hosszúcímes kilincsgarnitúra esetén fontos paraméter a kilincstengely és kulcslyuk közötti távolság. A paraméter meghatározását az ajtólapban található zártest határozza meg. Az alábbi rajz segítséget nyújt a méretvételezésben.

kilincstengely zártengely távolsága

Gyakran előforduló méretek: 90 mm, 92 mm, 72 mm

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

 • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
 • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
 • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók hosszúcímes kilincsekhez (Maestro, Fimet):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Zártípus

PZ zár (cilinderes)

Kilincstengely-zártengely távolság

BLIND (lyukasztás nélkül)

Szín

Súrolt bronz

Kivitel

Hosszúcímes kilincs-kilincs

Stílus

Modern

Anyag

Alumínum

Gyártó

Maestro

Termékcsoport

Hosszúcímes bejárati kilincsek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„MANTOVA súrolt bronz hosszúcímes bejárati ajtókilincs” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük