On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 1 386 Ft
1386Ft
1386
Ft
AKCIÓ!
 

PALLAS szatén nikkel körrozettás beltéri ajtókilincs

6 928 Ft10 503 Ft

PALLAS szatén nikkel körrozettás beltéri ajtókilincs, körrozettás, szantén nikkel, design, anyag: alumínium, gyártó: maestro

Törlés
 

Leírás

PALLAS szatén nikkel körrozettás beltéri ajtókilincs jellemzői

A PALLAS kilincs design megjelenése, és kedvező ára miatt igen közkedvelté vált a formatervezett kilincseket kedvelők körében. Szatén nikkel felületének köszönhetően tartós, és strapabíró ajtókilincsek közé tartozik, mely tulajdonságok beltéri kilincsként és kűltéri kilincsként is egyaránt alkalmassá teszik. Mivel a kilincs fogantyúja matt felületű, ezért nem látszik meg rajta az ujjlenyomat. Ezen tulajdonságai miatt a takarítása is hálás feladat, és még különösebb karbantartást sem igényel.

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett.

A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely tartalmaz

  • 4 db rögzítő elemet
  • a rögzítéshez szükséges átmenő csavarokat (ezeket a rögzítőelemre utólagosan elhelyezett rozetta eltakar)
  • a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

  • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
  • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
  • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Figyelem! Ha a zárszerkezetünk az ajtóban 55 mm-es, akkor előfordulhat, hogy a különálló rozettás termékek felszerelve nem nyújtanak esztétikus látványt, mert a kilincsrozetta és a zárrozetta túl közel kerül egymáshoz. Ebben az esetben érdemes a hosszúcímes kilincsek közül választani. Előfordulhat, hogy ebből a termékből létezik ilyen kialakítás, amit könnyen és egyszerűen ellenőrizhetünk a lentebb található táblázatban.

További felhasználási és kialakítási módok

  • Körrozettás ajtókilincs kialakítás
    kulcslyukas (BB), cilinderes (PZ), toalett elfordítós (WC)

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók rozettás kilincsekhez (Maestro, Fimet):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Zártípus

BB zár (normál kulcsos), PZ zár (cilinderes), WC zár (forgó gombos)

Szín

Szantén nikkel

Kivitel

Körrozettás

Stílus

Design

Anyag

Alumínium

Gyártó

Maestro

Termékcsoport

Körrozettás beltéri ajtókilincsek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PALLAS szatén nikkel körrozettás beltéri ajtókilincs” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük