RIMINI króm-inox körrozettás beltéri ajtókilincs

9 703 Ft17 990 Ft

RIMINI króm-inox körrozettás beltéri ajtókilincs, körrozettás, króm-inox, design, anyag: rozsdamentes acél, gyártó: maestro

Kiürítés
MENNYISÉGI KEDVEZMÉNY
Mennyiség Kedvezmény Kedvezményes ár
5 - 9 5% -
10 + 7% -

 

Leírás

RIMINI króm-inox körrozettás beltéri ajtókilincs jellemzői

A RIMINI kilincs design megjelenése miatt igen közkedvelté vált a formatervezett kilincseket kedvelők körében. Rozsdamentes acél felületének köszönhetően tartós, és strapabíró ajtókilincsek közé tartozik, mely tulajdonságok beltéri kilincsként és kűltéri kilincsként is egyaránt alkalmassá teszik. Mivel a kilincs fogantyúja szálcsiszolt felületű, ezért nem látszik meg rajta az ujjlenyomat. Ezen tulajdonságai miatt a takarítása is hálás feladat, és még különösebb karbantartást sem igényel.

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett.

A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely tartalmaz

 • 4 db rögzítő elemet
 • a rögzítéshez szükséges átmenő csavarokat (ezeket a rögzítőelemre utólagosan elhelyezett rozetta eltakar)
 • a kilincs megfogatásához hernyócsavart, illetve a hozzá való imbuszkulcsot

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

 • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
 • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
 • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

További felhasználási és kialakítási módok

 • Ovál rozettás
  kulcslyukas, cilinderlyukas
 • Gombos
  kulcslyukas, cilinderlyukas
 • Ablak félkilincs
 • Zárható ablak félkilincs
 • Üvegajtó-vasalatunkhoz szerelhető ajtókilincs

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók rozettás kilincsekhez (Maestro, Fimet):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Zártípus

BB zár (normál kulcsos), PZ zár (cilinderes), WC zár (forgó gombos)

Szín

Króm-Inox

Kivitel

Körrozettás

Stílus

Design

Anyag

Rozsdamentes acél

Gyártó

Maestro

Termékcsoport

Körrozettás beltéri ajtókilincsek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„RIMINI króm-inox körrozettás beltéri ajtókilincs” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük