On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 2 013 Ft
2013Ft
2013
Ft
AKCIÓ!
 

THEMA antibakteriális inox körrozettás beltéri ajtókilincs

10 065 Ft13 424 Ft

THEMA antibakteriális inox körrozettás beltéri ajtókilincs, körrozettás, inox, design, anyag: rozsdamentes acél, gyártó: maestro

Törlés
 

Leírás

THEMA antibakteriális inox körrozettás beltéri ajtókilincs jellemzői

Az AntiGERM ezüst-ionos bevonattal ellátott kilincsek a felületükre kerülő baktériumok több, mint 99,99%-át elpusztítják. Az ezüst-ionok az olyan súlyos, sőt esetenként halálos veszedelmet jelentő baktériumokat is néhány perc alatt megsemmisítik, mint a Coli, a húsevő MRSA, vagy a Legionella. Éppen ezért az AntiGERM ideális megoldás arra, hogy otthona biztonságossá váljon. Hasonlóan ideális minden közintézményben, ahol a higiénia életbevágóan fontos: egészségügyi, oktatási intézetek, idősek otthona stb. A bevonat rendkívül tartós, és különösebb karbantartást sem igényel.

Maestro THEMA Antibakteriális AntiGERM kilincset kiemelkedően tartós működésre, és vandálbiztosra tervezték. Ennek eredményeképpen a normál műanyag alkatrészek helyett itt fém belső szerkezetet találunk.

A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely tartalmaz

  • 1 pár kilincsszárat,
  • 1 db kilincstengelyt (40 mm vastag ajtólaphoz),
  • 4 db műanyag rozettagyűrűt (2 db kilincsrozettát és 2 db alsó rozettát a kiválasztott zártípustól függően BB-t, PZ-t, vagy WC-t),
  • 4 db hozzávaló fém rozettaborítást,
  • a rögzítéshez szükséges csavarokat (amiket a fém borítás eltakar),
  • hernyócsavart, ami a kilincset rögzíti a kilincstengelyhez, a hozzávaló imbuszkulccsal.

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

  • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
  • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
  • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók rozettás kilincsekhez (Maestro, Fimet):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

További információk

Zártípus

BB zár (normál kulcsos), PZ zár (cilinderes), WC zár (forgó gombos)

Szín

Inox

Kivitel

Körrozettás

Stílus

Design

Anyag

Rozsdamentes acél

Gyártó

Maestro

Termékcsoport

Körrozettás beltéri ajtókilincsek

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„THEMA antibakteriális inox körrozettás beltéri ajtókilincs” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük