Mik a rétegelt lemezek előnyei?

Esztétika a köbön!  Egyedi mintázatot biztosítanak, rengeteg változatban megvásárolhatóak, biztosan tudunk választani ízlésünknek megfelelőt.

Kitűnő teherbírással rendelkeznek a derékszögű rostiránynak és a korszerű ragasztóanyagoknak köszönhetően. Súlyeloszlásuk kiegyensúlyozottabb és hajlékonyabbak is, mint a tömör fa.

Mik a rétegelt lemezek előnyei?
Rétegelt lemez

Kevésbé vannak kitéve a deformálódás vagy törés, repedezés veszélyének, mint más építőipari megoldások. Kisebb súlyuk is van a tömör fához képest, ezáltal egyszerűbb a kezelésük, könnyebb velük dolgozni és a szállításuk is egyszerűbben megoldható. A táblás kialakításnak köszönhetően könnyen applikálhatóak, gyorsan létrehozható a kívánt borítás vele, nehezen törnek vagy repedeznek. A felhasználástól függően kisebb vagy nagyobb méretekben is kaphatóak.

Van néhány előnyük is az OSB-vel szemben. A különböző fafajokból készült lemezek eltérő tulajdonsággal és felhasználási területtel rendelkeznek, ezáltal sokoldalúbb alapanyag. Ezek a különböző rétegelt lemezek lehetnek vízálló ragasztásúak, csúszásmentes vagy filmbevonatos felületűek, kültéri és beltéri használatúak. A rétegelt lemezt nem csak az építőipar, hanem a bútor- és járműipar is kedveli. Íves felületeket kereszt, illetve hosszirányban hajlítható rétegelt lemezekkel is burkolhatunk. Széküléseket és a szék háttámláját leggyakrabban idompréselt rétegelt lemezekből készítik.

Látható, igényesebb helyekre válasszon dekoratívabb, természetes hatást keltő rétegelt lemezeket!

További információkért látogassa meg Facebook oldalunkat is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük